systemische/familieopstellingen

boomleeg Je hebt jouw pad te gaan!

Merk je dat bepaalde patronen in je leven zich steeds herhalen? Loopt het bijvoorbeeld telkens mis op je werk, met je financiën of in je liefdesleven? Heb je bepaalde plannen met je leven waar op de een of andere manier altijd weer iets tussenkomt of kamp je met angsten, onzekerheden of gezondheidsproblemen? Een familieopstelling kan jouw helpen. Tijdens een familieopstelling krijg je, vaak vanuit een onverwachte hoek, te zien wat het is dat jou blokkeert, waar je angsten en onzekerheden vandaan komen. Dankzij diepe inzichten en het ter plekke ervaren, verwerken en oplossen van blokkades kan de energie weer gaan stromen en zul je anders in het leven gaan staan.

Achtergrondinformatie Familie- of systeemopstelling

De hele wereld om ons heen bestaat uit systemen. Een gezin is zo´n systeem, de afdeling waar je werkt, een voetbalelftal of je lichaam waarin de verschillende organen samenwerken. Algemeen kenmerk van een systeem is dat het gericht is op het bereiken van stabiliteit en evenwicht. In je leven kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor een systeem uit evenwicht raakt. Je zult daar (onbewust) op gaan reageren. Je wordt bijvoorbeeld bang, moe, boos of onzeker zonder dat je daar echt een oorzaak voor kunt aanwijzen. Of je krijgt bijvoorbeeld te maken met een hoop agressie om je heen. Waar zaken eerst als vanzelf liepen stokt het nu. Allemaal symptomen die aangeven dat het systeem uit evenwicht is en vraagt om een herstel. Dat kan je bereiken door het doen van een familieopstelling. Tijdens een familieopstelling hoef je dus helemaal niet met je familie bezig te zijn. Je kunt ook een bepaalde ziekte, je werk of een bepaald thema zoals verlatingsangst, depressie of stress centraal stellen.
Ik ga met je een vierkant-opstelling doen waarin we het thema neerzetten. Je gaat aankijken wat je nodig hebt om verandering in je thema te kunnen krijgen en je krijgt inzicht in wat de oorzaak is van je thema.
Het proces is zo in beweging gebracht waardoor verandering zal plaatsvinden.

Eens in de 6 weken een familie opstellingen middag, waarin jij jou thema of klacht kan opstellen
data: 22/1, 5/3, 30/4 2017
IMG_2574

Aanmelden